2009-05-22

Life is like a box of chocolate...

"Life is like a box of chocolate - you never know what you´re gonna get..." Det berömda citatet kommer från filmen "Forrest Gump". När det gäller livet, är det ju just så. Man vet aldrig riktigt vad man kommer att få! Man får snällt ta det som erbjuds! Men när det gäller chokladen så har jag rätt klart för mig hur saker och ting hänger i hop! Jag är väldigt förtjust i ljus Marabou choklad. Om jag köper en ask Paradis är jag säker på att få en hel del bitar som jag verkligen tycker om. Men - bland alla de olika chokladbitarna, är det ALLTID samma godbitar som går först - och det är ALLTID samma stackars bitar som blir kvar till sist som ingen vill ha, nämligen 1) marsicrème 2) romrussin och 3) höstnougat!! Jag gör som så... att jag plockar de godbitar jag vill ha, sedan lämnar jag de jag inte tycker om. Dem kan jag kasta i soporna ! Är det kanske så man ska leva livet också?
Det som är så svårt att acceptera fullt ut är bara... att om man nu har investerat i de här chokladbitarna så finns det faktiskt goda delar även i de chokladbitar man väljer bort... Det är inte så lätt att kasta dem när man vet att de där goda delarna finns där mitt i bland de otäcka smakerna som man inte gillar...

5 kommentarer:

  1. Då har vi samma favorit. Jag blir alltid lika besviken när jag får en Alladin och inte en Paradis. Undrar också varför köper folk alltid Alladin. Min mor har problem varje gång att minnas vilken ask som gäller och hon tar alltid fel. Sedan är du ju superduktig som kastar de där bitarna. Jag spar dem och äter när jag blir desperat och det blir jag alltid en ganska kort tid efter att de alla andra bitarna är slut. Först har man dåligt samvete för att man ätit allt det där goda ja du fattar hur dåligt samvete får man inte när man sedan ätit allt det där äckliga. Då tar det liksom musten bort från HELA njutningen. Och när det gäller choklad har jag ingen karaktär alls.

    SvaraRadera
  2. Vad skrev jag in egentligen på min adress? Prövar igen.

    SvaraRadera
  3. Men vad hände nu med min kommentar?
    Gör ett nytt försök att skriva att det var en bra jämförelse och så har vi ju det här lilla problemet med att hela tiden tänka på vad ALLA ANDRA ska tycka om våra val av chokladbitar!
    Ha en bra dag med båtförsäljning och allt!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Visst har alla ungefär samma favoriter, fast du kan spara ettorna och treorna till mig - de är goda ju!

    Annars är jag inte särskilt förtjust i choklad, väljer hellre annat som brända mandlar och mintpraliner med rosa, vitt eller grönt överdrag...Mmm! Får så ont i magen av choklad.

    Kram, kram.

    SvaraRadera
  5. Hej Tizzel! Jag köpte en sådan där ask i fredags! Till dottern...men jag var tvungen att hjälpa henne lite på traven;)
    Jag sparar samma chokladbitar som du och sedan stoppar jag undan asken, bara för att återupptäcka den några dagar enare. Konstigt nog smakar de där råkiga chokladbitarna riktigt gott när det inte finns andra att välja på;)

    Nu ska jag packa lite och bege mig ut på böljan:) Ha en fin söndag!
    Kramar

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.