2009-09-04

Om sommar, höst, tid, livet, självkänsla - och fredag!

Jag vaknade morse och tittade ut genom fönstret. Jag konstaterade snabbt att nu har verkligen hösten kommit. Jag ägnade lång stund åt att stirra in i garderoben och klädkammaren och fundera över vad jag skulle sätta på mig. När jag väl var klädd hade jag fortfarande jeansen uppkavlade en bit upp på vaderna, och sommarskor på fötterna. Jag ställde mig vid spegeln och glodde... Kan jag gå ut så här?? Det är ju HÖST nu! Kläderna ser fortfarande somriga ut? Kanske jag borde byta? Men - om jag byter nu, och kör höstkläder redan nu, vad ska jag då ha på mig när det verkligen blir ännu mera höst??? Jag stirrade ner på benen. Konstaterade att de redan har tappat den fina solbrännan från i somras. Hmmm... KAN man verkligen gå i uppkavlade jeans och sommarskor när man börjar bli en blek-fis?? Vånda vånda!!

Det är fredag idag. Ännu en vecka har lagts till historien. Jag har längtat till den här fredagen. Min vecka har kännts lite seg, och jag har önskat bort dagarna för att fredagen skulle komma snabbare. Jag hade ett litet snack om livet idag med en kvinnlig kollega. Vi pratade om hur jobbigt det är - det där - att inse att vi ofta önskar oss framåt i tiden, fastän vi inser att livet liksom rinner en genom fingrarna. Man ser det - på sig själv, sina barn och så småningom på sina barnbarn. Man vill stanna tiden, hålla kvar den. Göra det bästa av den... Men hur GÖR man??????? Alla står lika frågande! Och medan vi funderar på det, så fortsätter livet rulla på... dag för dag, vecka för vecka, månad för månad, år från år - och alla blir vi äldre...

Den dåliga självkänslan har gjort sig påmind vid några tillfällen under dagen. Mia Törnblom (som jag för övrigt var och lyssnade på i förra veckan - en HÄRLIG föreläsning!) har beskrivit det så bra... Känslan av att man tittar sig i spegeln och känner att man är HELT ok - till och med riktigt toppentjej. Snygg, smart, kul, humoristisk, bra på alla vis - ÄNDA tills.... det kliver in en annan människa i rummet. En människa som är ännu snyggare, smartare, kuligare, humoristiskare, och bättre på alla vis! Visst är det märkligt! Att från att vara uppe på en tia, så SMASH! ... så ligger man golvad nere på en nolla!!!! Får jobba vidare med det där...

Har varit ute på en promenad under eftermiddagen och känner att jag gott och vin kan kura ihop mig i soffan nu. Ett glas vin och en film.
Mår ganska gott - trots allt...

7 kommentarer:

  1. Skål i efterskott... Tog också några glas vin tidigare ikväll, men nu har jag övergått till vatten.

    Känner igen det där du pratar om, att ha intalat sig att man nog är rätt okej och sedan dyker någon upp och "sabbar"..

    Roligt att höra att du mår ganska gott trots allt ;-D

    Stor kraam från Mogi

    SvaraRadera
  2. Det där med kläderna har jag funderat starkt över senaste veckan. Det ÄR ju bara att konstatera att det inte är sommar längre. Men precis som du så har jag tänkt att om man börjar med höstkläder nu vad ska man då ha på sig till hösten. Jag har kört på ljusa kläder och sommarkjolar. Det var denna veckan, sen får det nog börja bli lite längre byxor och grövre skor.
    Det där med att leva i nuet är inte lätt, man har ofta något man längtar till. Ibland får man stanna och njuta och bara vara. på något sätt är det lättare på sommaren, tycker jag i alla fall.
    Du VET ju att du är en toppenpingla. Du är snygg, du är smal, du är så god och trevlig. Tro aldrig något annat! Att vara snygg och smal är inga viktiga saker, men när du nu är det så säger jag det.
    Ha nu en toppenlördag, vad du än har för dig.

    KRAM!!!!

    SvaraRadera
  3. "...gott och vin" låter bra!! ;)

    Och du kan gott och väl tro på dig själv, så fin som du är :)

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Ja det jobbiga är ju att sluta jämföra sig med andra. Den dagen man slutar och bara tävlar med sig själv då har man vunnit. Då kan man fortsätta tycka att man är bra oavsett vem som kommer in i rummet. Det är väl det vi måste lära barnen idag - du duger som du är, hur du än är och behöver aldrig bli någon annan.

    SvaraRadera
  5. Glömde säga att jag fortfarande har på mig trekvartsbyxor och sommar färger. Jag använder Niveas Summer Glow på benen och solpuder i ansiktet ett tag till...

    SvaraRadera
  6. Det är svårt i "säsongs skarvarna" själv har jag börjat "nalla" på höstkläderna om jag vet att det skall regna annars blir det fortfarande sommarkläder ett tag till.

    Ha en fortsatt bra och trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Det är för tidigt med höstskor... Igår när jag köpte alla mina höststövlar så var det minst 22 grader varmt och folk gick i shorts, t-shirt och flipflops... Det är inte lätt att veta hur man ska klä sig... kramar

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.